A királydinnye és a fogyás

A National Health and Nutrition Examination Survey azt állítja, hogy az amerikai felnőttek 68%-a túlsúlyos vagy elhízott. Azonban azt be kell látni, hogy a túlsúly számos más betegség kockázatát megnöveli, többek között például a magas vérnyomásét, a szívbetegségekét, illetve a 2-es típusú cukorbetegségét. Az is tény, hogy nagyon sokan fordulnak különféle kiegészítőkért a fogyás reményében, ezért van az, hogy a piacot elárasztották a különféle termékek, amelyekről a gyártók állítják, hogy tökéletes alakot lehet a segítségükkel elérni. A kiránydinnye kivonatából készített tabletták azonban valóban ilyenek. A növényt ugyan elsősorban a szexuális vágy fokozására használták a tradicionális gyógyászatban, de a kutatók felfedezték, hogy bizonyos feltételek esetében a testsúlyra is igen jó hatással lehet.

futas-fogyas

A királydinnye kivonatának összetevői

A királydinnye vagy Tribulus Terrestris szaponinokat, glikozidokat, fglavonoidokat, alkaloidokat, gyantát, tanninokat, cukrokat és szterineket tartalmaz. Ezek a gyógynövény biológiailag aktív komponensei, amelyek mennyisége az adott gyógynövénytől függően változik, illetve attól, hogy a növény melyik részéből állítják elő a különféle kivonatokat.

Hogyan befolyásolja a testtömeget a királydinnye?

Az International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism folyóiratban megjelent vizsgálat során az alanyoknak 3,21 mg királydinnye kivonatot adtak testtömeg-kilogrammonként nyolc héten át. Az eredmények jelentős változásokat mutattak a testtömegben a vizsgálat végén, ami arra utal, hogy a királydinnye hatékony lehet a fogyás beindításában is. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez még csak egyetlen kutatás volt a témában, éppen ezért az eredményeket még más vizsgálatokkal is szükséges alátámasztani.

Elérhetőség és lehetséges mellékhatások

Azok számára, akik szeretnék kipróbálni ezt a terméket, a királydinnye leginkább tabletták és porok formájában elérhetőek. A legjobb, ha olyan kapszulát választunk, ami nagy koncentrációban tartalmazza a növény hatóanyagait. A gyógynövény ideális dózisai a 250-750 mg naponta. A gyógynövénynek nincsenek jelentős mellékhatásai, azonban a hosszú távú hatását még egy vizsgálat sem nézte meg, ezért érdemes mindig konzultálni az orvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni ezt a növényt.

Királydinnye termékek ITT!

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 3590 Ft
Megnézem

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!