A királydinnye és a testépítés

A királydinnye egy virágos növény, ami a mérsékelt és trópusi éghajlaton növekszik leghatékonyabban. A királydinnye gazdag szaponinokban, ami egy olyan vegyület, melyről már több kutatás is bebizonyította, hogy képes természetesen növelni a test tesztoszteron szintjét, illetve ily módon fontos szerepet játszik az izomépítésben is. Sok gyártó idézi a Milanov és kollégái által készített tanulmányt, amely igazolta, hogy a királydinnye képes megemelni a luteinizáló hormont, illetve a szabad tesztoszteront az egészséges férfiaknál, ez pedig arra utal, hogy az izomnövekedést és a teljesítőképességet is fokozhatja ez a gyógynövény. A testépítők, akik anabolikus szteroidokat használnak, úgy vélik, hogy a királydinnye segíthet a poszt-ciklus terápiában, illetve a természetes tesztoszteron szintjének helyreállításában.

testepites-sulyzok

Lépések a testépítés felé

  1. Nagyon fontos, hogy mindig alapos kutatást végezzünk, mielőtt eldöntenénk, hogy melyik kiegészítőt is fogjuk szedni. Azzal ugyanis fontos tisztában lenni, hogy a piacon számos kiránydinnye kiegészítő van jelen, amelyek közül nem mind egyformán hatékony. A legjobb, ha olyan tablettákat és porokat keresünk, amelyek nagy koncentrációban tartalmazzák a királydinnye értékes kivonatait. A táplálkozási szakértők is segítségünkre lehetnek ebben.
     
  2. Vásároljunk megbízható forrásból királydinnye kiegészítőket, illetve mindig kövessük pontosan a címkén szereplő utasításokat. Ha a címkén nem szerepel a napi ajánlott mennyiség, akkor a legjobb, ha naponta kétszer 750 mg-ot fogyasztunk belőle. Azonban fontos figyelni arra, hogy ne lépjük túl az ajánlott adagot vagy időszakot, mert az mellékhatásokhoz vezethet.
     
  3. A testépítő étrendet alakítsuk a saját életstílusunkhoz, de törekedjünk a magas fehérjetartamú, alacsony szénhidráttartalmú diéta kiépítéséhez. Ezenfelül érdemes zsírból is kevesebbet fogyasztani. Fontos figyelni arra, hogy két-három óránként együnk valamennyit, mert így fokozhatjuk az anyagcserét, illetve fenntarthatjuk az egészséges vércukorszintet.
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!